Jump to content
Sign in to follow this  
hausdok

Bonded Sub-Panel in Mobile Home

Recommended Posts

This just in from Jim Simmons (User name Mr. Electric):

First time I have seen a panel in a mobile home (1972 vintage) that evidently never had a ground bar installed at the factory (note neutrals and grounds together)! Also had no messenger on the overhead feeder. Gave him a bid to upgrade it.

Jim P. Simmons

Mr. Electric

Click to Enlarge
tn_201142221517_SimmonsMobile1.jpg

58.16 KB

Click to Enlarge
tn_2011422215214_SimmonsMobile2.jpg

43.05 KB

Click to Enlarge
tn_2011422215258_SimmonsMobile3.jpg

54.15 KB

Click to Enlarge
tn_2011422215415_SimmonsTest1_5.jpg

57.17 KB

Click to Enlarge
tn_2011422215453_SimmonsMobile6.jpg

87.18 KB

THANKS JIM!!!

ONE TEAM - ONE FIGHT!!!

Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are some messed up connections on that neutral bus, alright. I think I see stranded Al in the same hole as copper. At least the solid branch circuit wiring is copper, could have been all Al in that year.

That feeder is doing double duty as a giant drip loop. [:)]

I usually see them go underground from the pole. They run a bit of conduit into the ground and then you find the service feeder and the water pipes laying in the dirt under the trailer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...